Saskia Sassen
George Soros
Anita Sieff
Ronald. M. Bosrock
Slavoj Žižek
Umberto Galimberti
Francesco Antinucci
Timothy Druckrey
Marina Gržinić
Rudi Rizman
Carlos Basualdo
John Peter Nilsson
Olu Oguibe
Irwin
Mika Hannula
Jordan Crandall
Eda Čufer
Aleš Erjavec
Nataša Petrešin
Mark Amerika
  Viktor Misiano
 
 

Mark Amerika: Globalizacija je....

Globalizacija je šifra za "nomadski pretok podjetniškega multinacionalnega kapitalizma". Globalizacija pomeni si ukrasti sebe in, po hudi manipulaciji, si sebe ponovno prodati.

Globalizacija je spremeniti ta "manipulirani jaz" v kolektivni rizo-tok.

Globalizacija je verska izkušnja. Deli si jo skupnost delujočih na internetu, sestavljajo pa jo "manipulirani jaz-i", ki na koncu še vedno častijo Boga Denar-Drek (radi spreminjajo ta "verski obred" v neke vrste obliko [net] arta).

Globalizacija je odgovor na naše molitve, pogled na svet, nenadna odprtina, ona-on kurba spreminjajočih se barv, ki nam omogoča odlaganje naše virtualne subjektivnosti v vsakem pristanu, pri čemer puščamo za seboj sled obsežnih, cedečih se e-mocij.

Ob globalizaciji se nam cedijo sline, spodbuja nam tek, spodnjemu perilu prida vonj po mahu in sočnost neomadeževanosti.

Globalizacija je lažna stvarnost, ki se postavlja kot Naslednja Prava Stvar in izključuje um, izgubljen v (kiber) prostoru.

Globalizacija pomeni použiti ta izključeni um s srebrno žličko in ga izročiti naslednji generaciji (ciklus "intelektualnega uboštva").

Globalizacija je igrišče brez pravil, kjer vsakdo, posebej umetniki, uporabljajo marketinške močno subverzivne prijeme za usmerjanje pozornosti na dejstvo, da imajo korist od svoje narativne prisotnosti (svojih metafikcionalnih življenjskih zgodb).

Globalizacija je način uporabe pozornosti, ki jo poraja narativna prisotnost (mitološke hiperbole) za previdno vstopanje v udobna srednja leta.

Globalizacija je droga, ki spreminja pozornost medijev v virus same sebe ali v kulturni meme, pripomoček za ustvarjanje lažnih identitet v povezavi z določenimi blagovnimi znamkami, ki samo še povečujejo vrednost mreže.

Globalizacija pomeni prekorjiti pojem umetnosti, da bi vanjo vključili delo neznancev kot so Amerika, Bey, Blissett, Čosić, I.O.D., jodi, Mongrel, RTMARK in ZigZelder.

Globalizacija je eksotični ptič, ki se mu nihče ne more upreti, in s katerim se vsi hočejo ljubiti.